Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вишня та черешня – одні з найпоширеніших плодів, які людина використовує в їжу, для виготовлення солодощів, а також алкогольної продукції.
Вишня й черешня добре ростуть і плодоносять на родючих піщано-суглинистих ґрунтах. Слід уникати кам'янистих та важких глинистих ґрунтів. Ґрунт повинен бути добре дренованим, оскільки плодові дерева не будуть нормально рости на ділянках із застоями води.
Висаджувати вишню й черешню краще в родючий, слабкокислий ґрунт. Ділянка має бути добре освітлена сонячним світлом і захищена від вітру. Не можна висаджувати саджанці в низинах, де взимку буде накопичуватися холодне повітря. І хоча вишня та черешня є дещо стійкішими до низьких температур, ніж, наприклад, абрикос і персик, приморозки можуть завдати їм шкоди.
Молоді саджанці потребують в частого і рясного поливу. Крім того, вони мають свої особливості підживлення. Саджанці поміщаються в яму з попередньо доданими туди органічними добривами. При надмірній кислотності ґрунту вносять вапняні добрива. У молодих садах починають вносити добрива на другий рік після садіння. Органічні добрива вносять до початку плодоношення, один раз через 2-3 роки, а азотні – щороку. Через 4 роки починають вносити фосфорно-калійні добрива. Удобрювати додатково ці культури не рекомендується, так як це може викликати посилений ріст дерева, – досить восени перекопувати пристовбурне коло і мульчувати його сухим листям або травою.
Найбільше вишню та черешню пошкоджують довгоносик вишнений, пагонова міль, вишнева муха, попелиця. Із хвороб – моніліоз, плямистості, коккомікоз, іржа. Крім того, на продуктивність культур впливає контроль простору навколо дерева: не можна допускати появи росту бур'янів або іншої рослинності в межах 0,5 м від його стовбура. Для знищення бур’янів у пристовбурових зонах застосовують гербіциди суцільної дії на основі гліфосату, глюфосинату амонію.
Для уникнення імовірних загроз і забезпечення усіх потреб культури експерти «UKRAVIT» рекомендують застосовувати високоефективні системи захисту та підживлення.
Ми рекомендуємо: