Графік роботи:

Прийом замовлень: 24/7
Call-центр: Пн-Пт 9:00-18:00

 

0
Мій кошик
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Перші відомості про культуру груші зустрічаються в древніх китайських Одах, що відносяться до ІІ тисячоліття до нашої ери. Таким чином, "вік" цього плодового дерева — більше трьох тисяч років, але в культурі груша з'явилася пізніше від яблуні. Вирощувати грушу першими почали в Західному і Центральному Китаї. Там і тепер росте більше десяти різних дикорослих видів груші.

Деякі з них були взяті з лісів і посаджені біля жител як декоративні і плодові дерева.

Культурна груша з Китаю поширилася на захід, проникла на Кавказ. Там на гірських схилах росло багато дикорослих видів груші, плоди яких населення широко використовувало в їжу. Той факт, що кожен народ має свою назву груші (абхазька — аха; азербайджанська — армуд; вірменська — тандз; грузинська — мсхалі; китайська — лі; російська — груша, дуля; білоруська — ігруша; українська — крушка, глива, баба; таджицька — муруд; татарська — армуд, ахлал; узбецька — нок; японська — наші, рі) свідчить про самостійні осередки розвитку цієї плодової культури.Плоди груші містять 12—15% розчинних речовин, у складі яких переважають цукри (7—21%), в основному фруктоза; пектинові (0,1—0,6%) і дубильні речовини (0,032%). Плоди характеризуються невисоким вмістом органічних кислот (яблучна і лимонна) — 0,1—0,6%.

У плодах груші містяться вітамін С (5 мг/100г), невелика кількість каротину та деяких вітамінів. Особливо високо ціняться у свіжому вигляді плоди десертних сортів за їх ніжний, маслянистий, соковитий м'якуш, приємне гармонійне співвідношення цукрів і кислот, неперевершений витончений смак. У плодах груші цукрів менше, ніж у яблуках, але завдяки низькому вмісту кислот вони солодші на смак.

Плоди груші багаті на мікроелементи, особливо йод. Сік плодів містить багато дубильних речовин і сорбіту. Для збалансованого і повноцінного харчування річна норма споживання плодів груші однією людиною становить 7,5 кг, але поки що фактичний рівень споживання їх не перевищує половини норми.

Незважаючи на очевидну цінність цієї культури за останні роки відчутно зменшуються площі, зайняті грушею, а звідси помітний спад виробництва її плодів. Крім вживання у свіжому вигляді, плоди груші використовують для виготовлення сухофруктів, цукатів, повидла, варення, компотів і соків. Здавна плоди груші застосовують у народній медицині. Вони мають закріпну, сечогінну, дезінфікуючу, жарознижувальну дію. З

авдяки наявності в них арбутину вони корисні для лікування і профілактики захворювання нирок і сечовивідних шляхів. Щоб одержати добову дозу цієї речовини, достатньо з'їсти 200—300 г м'якуша груші. система удобрень: 

Удобрення саду проводиться, починаючи з другого року після садіння.

Вносять мінеральні, а на третій-четвертий рік - органічні добрива. 40-50 т/га органічних добрив,

Р90, К90 кг/га д.р. які на темно-сірих опідзолених, чорноземах опідзолених і вилугуваних приорюють на глибину 40-45 см. Обробіток ґрунту:  Найбільш ефективне використання механізмів в садах забезпечується при ширині робочих проходів від 1,5 до 2,5 м і висоті штамба дерева не менше 0,5-0,8 м. Оранка на глибину 30-32см.

 

                                                                   

Ми рекомендуємо:

Груша

Вгору