Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста – загальна назва для великого розмаїття видів: біло- і червонокачанної, савойської, брюсельської, кольрабі, цвітної, пекінської, китайської та листової. Є популярною овочевою культурою, застосовується в їжу у сирому та обробленому вигляді.
Високі врожаї капусти можна одержати лише на добре окультурених, родючих і зрошуваних ґрунтах, що мають нейтральну чи слабокислу реакцію ґрунтового розчину.
Капуста – рослина довгого дня. Короткий день затримує ростові процеси та розвиток рослин, що призводить до сповільнення темпів формування головок, зниження врожаю та погіршення його якості.
Рослина капусти вимагає високої вологості ґрунту і повітря. Однак, при надлишковому зволоженні ґрунту, особливо на важких за механічним складом ґрунтах, формування головки затримується, і рослина уражається судинним бактеріозом. Всі види капусти – світлолюбні і холодостійкі.
Капуста досить вимоглива до родючості ґрунту. Для покращання умов живлення рослин у післярозсадний період рекомендується вирощувати розсаду в поживних (набивних або торфоперегнійних) горщечках. Щоб покращити приживання безгорщечкової розсади, рекомендується висаджувати її одночасно з поливом.
На початку росту рослини краще реагують на підвищений вміст азоту, а при наростанні та визріванні врожаю – фосфору і калію.
Небажано саджати капусту там, де не так давно вирощувалися інші капустяні культури – турнепс, редис, редька, ріпа, гірчиця, бруква або капуста.
Капусту пошкоджують хрестоцвіті блішки, листоїд капустяний, стебловий капустяний прихованохоботник, інші. Із хвороб – кила, чорна ніжка, пероноспороз, гнилі, фузаріозне в’янення тощо. Також важливо забезпечити надійний контроль забур’яненості – застосовуючи ґрунтові та страхові гербіциди.
Для уникнення імовірних загроз і забезпечення усіх потреб культури експерти «UKRAVIT» рекомендують застосовувати високоефективні системи захисту та підживлення.
Ми рекомендуємо: