Графік роботи:

Прийом замовлень: 24/7
Call-центр: Пн-Пт 9:00-18:00

 

0
Мій кошик
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Виноград культурний  - дуже давня рослина сімейства Виноградних. Мільйони людей споживають виноград та продукти з нього.

Виноград: кущова рослина що в'ється з солодкими великими ягодами, а також ягоди цієї рослини, які ідуть у харчі та на виготовлення вина.

Батьківщиною культурного винограду є південні країни Закавказзя, Середня Азія, а також Іран, Афганістан, Північний Китай. В Європі виноградарство і виноробство досягло найвищого розвитку в кінці XVII- на початкуXVIII століття. Особливо інтенсивно галузь розвивалася галузь у Франції, Іспанії, Португалії, Італії, Угорщині.

Виноград (столові та винні сорти разом) є найпопулярнішою після цитрусових плодовою рослиною у світі.

Щорічно збирають 50-60 т винограду - навіть більше, ніж бананів або яблук. У Європі, а насамперед в Італії, Іспанії, Франції, Німеччині та країнах Балканського півострова, збирають половину всього врожаю винограду у світі. При цьому винні сорти поширені набагато більше, ніж столові.

Виноградарство займає перше місце в світі у загальному плодово-ягодному виробництві. Виноград головний продукт виноробства. Тільки лише 10% ягід винограда вживаються у натуральному непереробленому вигляді, ще приблизно з 6% отримують кишмиш та ізюм. А остальні 84% ідуть на виготовлення вин. для позначення ваги винограду в деяких країнах, наприклад у Франції, замість тонн і центнерів використовуються спеціальні одиниці - гектолітри і декалітри вина отриманого з одного гектара. 

 

                                                                   

 

 

Ми рекомендуємо:

Виноград

Вгору