Графік роботи:

Прийом замовлень: 24/7
Call-центр: Пн-Пт 9:00-18:00

 

0
Мій кошик
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Ріпак озимий – олійна культура, яка широко використовується у лакофарбовій, миловарній, харчовій та інших галузях промисловості, а також як корм худобі.

Ріпак озимий вирощують практично на всіх видах ґрунтів – винятком є ґрунти з близьким заляганням ґрунтових вод та легкого складу (піски, торф’яники), а також площі з крутими схилами. За умов високих чи низьких значень кислотності ґрунту рослини можуть страждати від нестачі макро- і мікроелементів живлення та значно знижувати врожайність. Культура досить вибаглива до вологи – надто восени та весною.

Насіння ріпака озимого починає проростати при температурі ґрунту 0..+1°C, однак для одержання повноцінних сходів необхідна температура від 14° до 17°C. Ріпак добре росте і розвивається в літні місяці при температурі 18-20°C.

Високі врожаї ріпака одержують при внесенні органічних добрив і повного мінерального удобрення (N45Р45К60). На кислих ґрунтах вносять 5-10 т/га вапна. Культура також добре реагує на підживлення магнієм(Mg), сіркою(S), бором (B), цинком (Zn). Однак у кожному конкретному випадку норми та склад добрив потрібно розраховувати на заплановану врожайність.

Ріпак озимий досить вибагливий до попередників. Кращими є чорні й зайняті пари, віко-вівсяні сумішки, зернові колосові, конюшина на один укіс і рання картопля. Не рекомендується висівати ріпак після гірчиць, редьки, капусти та інших культур з родини капустяних.

Ріпак сильно уражується шкідниками: хрестоцвітими блішками, ріпаковим пильщиком, ріпаковим квіткоїдом, капустяним біланом, різними видами прихованохоботників, стручковим комариком, в останні роки – капустяною міллю та іншими. Рослини потерпають і від хвороб, серед який найпоширенішими є альтернаріоз, циліндроспороз, борошниста роса, пероноспороз, фомоз, біла плямистість, склеротиніоз, сіра гниль. Також суттєвої шкоди посівам завдають однорічні ярі, однорічні зимуючі, багаторічні бур’яни та ефемери.

Для уникнення ймовірних загроз і забезпечення усіх потреб культури експерти «UKRAVIT» рекомендують застосовувати високоефективні системи захисту та підживлення.

                                                                   

 

 

Ми рекомендуємо:

Ячмінь озимий

Вгору