Графік роботи:

Прийом замовлень: 24/7 Call-центр: Пн-Пт 9:00-18:00

Акція! -5% до відкриття магазину

0
Мій кошик
Порівняння
Додайте товари для порівняння

Ячмінь ярий – цінна продовольча, кормова і технічна культура. Однак найбільше його використовують на зернофуражні цілі.

Ячмінь відзначається високою пластичністю і добре росте на різних ґрунтах. Але найкращими для нього є структурні родючі ґрунти з глибоким гумусовим шаром. На піщаних ґрунтах ячмінь росте гірше через недостатньо розвинену кореневу систему і нижчу її поглинальну здатність.

Культура не вибаглива до тепла: насіння починає проростати при температурі +1…+3°С, а сходи в польових умовах можуть з'являтися і при +4...+5°С.

Культура посухостійка. Проте дефіцит води під час кущіння значно знижує продуктивну кущистість, викликає асинхронність розвитку пагонів, а посуха від колосіння до достигання зерна знижує його виповненість та натуру.

Ячмінь добре реагує на удобрення, однак надмірний рівень мінерального живлення призводить до раннього вилягання посівів. Найкраще підживлювати його азотом (N), сіркою (S), калієм (K магнієм (Mg),), цинком (Zn), міддю (Cu), марганцем (Mn) та кремнієм (Si).

Ярий ячмінь – найбільш вимогливий серед зернових до попередника. Вирощуючи для продовольчих і кормових цілей, краще розміщати після зернобобових культур, для пивоварних – після кукурудзи, картоплі, баштанних, буряків цукрових. Не слід розміщати ячмінь після колосових культур і суданської трави.

Найбільше ячмінь пошкоджують шведська і гессенська мухи, смугаста блоха, злакова попелиця, хлібна п'явиця, клоп-шкідлива черепашка та інші. Крім того, посіви уражуються летючою сажкою, твердою сажкою, кореневими гнилями, борошнистою росою темно-бурою сітчастою, смугастою та іншими плямистостями. Крім того, він має низьку конкурентну здатність по відношенню до бур’янів. Видовий склад бур’янів залежить від попередника, потенційної забур’яненості, погодних умов, ґрунтово-кліматичних зон і особливостей регіону, де вирощується ячмінь ярий.

Для уникнення ймовірних загроз і забезпечення усіх потреб культури експерти «UKRAVIT» рекомендують застосовувати високоефективні системи захисту та підживлення.

 

                                                                   

Ми рекомендуємо:

Ячмінь ярий

Вгору